Je vindt het eigenlijk heel leuk om zelf in huis te klussen en duwt je klusjesman bijna weg omdat je handen jeuken, alleen: hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Wil jij een zesdaagse cursus volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis je aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot! Let wel: klussen leer pas echt in real life, dus oefenen, oefenen, oefenen. Het is sterk aan te raden om na elke les thuis aan de slag te gaan om de opgedane kennis in praktijk te brengen. De volgende les starten we altijd met de eventuele problemen waar je tegenaan gelopen bent en hoe je dit had kunnen oplossen.

Wat kun je verwachten?

  1. Basiskennis gereedschap, klus plannen en sanitair: Welke gereedschappen moet je in huis hebben om de meeste klussen in huis te kunnen doen, en hoe gebruik je ze. Hoe maak je een planning voor je begint aan een klus. Klustermen. Materialenkennis. Gericht op bijvoorbeeld YouTube klusfilmpjes zoeken. Winkelen in een bouwmarkt. Welke elektrische gereedschappen moet je hebben om de meeste klussen te kunnen uitvoeren en hoe gebruik je ze. Hoe vervang je een douchekraan, hoe repareer je een lekkende stortbak, onderhouden en vervangen van een sifon. Hoe repareer je lekkende kranen.
  2. Ophangen en Bevestigen en wandbewerking: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Plamuren van kleine en grote gaten in je muur en het repareren van scheuren in je stucwerk.
  3. Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Alle basisbegrippen van elektrotechniek. We gaan een stekker, schakelaar en fitting monteren. Je leert hoe je een plafondlamp moet ophangen en aansluiten.
  4. Elektra vervolg: Je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, een dimmer, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een opbouwinstallatie maken, een lichtschakelaar met fitting en lamp en een stopcontact aansluiten.
  5. Kitten: Je leert kitranden te vervangen, welke kit voor welke ruimte en ondergrond je moet gebruiken. Welke tools je moet gebruiken voor welke kitklus.
  6. Meubelmaken: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier, hoe maak je een meubel van bijvoorbeeld steigerhout. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan planken op maat zagen voor een meubel, voorboren en verzinken, moderne houtverbindingen maken met torx schroeven, schroeven met de accuschroefmachine, werken met houtklemmen.

Kosten: € 1195,- Dit is inclusief materialen en gebruik gereedschappen.
Duur: 6 wekelijkse dagen van in totaal 24 uur (start in overleg) (vergeet je lunch niet mee te nemen). We starten om 11:00 u - 15:00u.

Wat is nu de volgende stap?

Je kunt hier online boeken en dan neem ik contact met je op om de startdatum te bespreken.
Of je vult het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op met wat tijdvoorstellen voor een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten telefonisch. Tijdens deze sessie kun je zoveel vragen stellen als je wilt.


Info

  • Neem je eigen schrijfgerei mee.
  • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is echt geen ruimte meer in de agenda, denk daar aan bij het maken van een boeking.