Je vindt het eigenlijk heel leuk om zelf in huis te klussen en duwt je klusjesman bijna weg omdat je handen jeuken, alleen: hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Wil jij een zesdaagse cursus volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis je aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot! 

Wat kun je verwachten?

  1. Basiskennis elektrisch - en handgereedschap: Welke gereedschappen moet je in huis hebben om de meeste klussen in huis te kunnen doen, en hoe gebruik je ze. Hoe maak je een planning voor je begint aan een klus. Materialenkennis.
  2. Ophangen en Bevestigen en wandbewerking: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Plamuren.
  3.  Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, een dimmer, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met stopcontact aansluiten.
  4. Sanitair: Hoe vervang je een douchekraan, hoe ontlucht je je cv, hoe repareer je een lekkende stortbak, onderhouden en vervangen van een sifon. Hoe vervang je een keukenkraan. Hoe vul je je cv ketel.
  5. Schilderen en kitten: Je leert in stappen hoe je begint aan een schilderklus voor buiten en binnen op kozijnen en muren, je leert kitranden te vervangen. Je leert hoe je houtrot moet behandelen.
  6. Meubelmaken: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag,  invalzaag met liniaal, en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine, hoe maak je een meubel van bijvoorbeeld steigerhout. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan planken op maat zagen voor een meubel, voorboren en verzinken, moderne houtverbindingen maken met torx schroeven, schroeven met de accuschroefmachine, werken met houtklemmen, kantjes frezen.

Kosten: € 1195,- Dit is inclusief materialen en gebruik gereedschappen.
Duur: 6 dagen van in totaal 24 uur (start in overleg) (vergeet je lunch niet mee te nemen)

Wat is nu de volgende stap?

Je kunt hier online boeken en dan neem ik contact met je op om de startdatum te bespreken.
Of je vult het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op met wat tijdvoorstellen voor een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten telefonisch. Tijdens deze sessie kun je zoveel vragen stellen als je wilt.


COVID en andere info

  • Er is een mogelijkheid tot afhalen van bestelde gereedschappen en materialen.
  • Neem je eigen koffie en/of thee mok, water bidon, schrijfgerei en nauwsluitende werkhandschoenen (evt. bij mij te koop) mee.
  • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is echt geen ruimte meer in de agenda, denk daar aan bij het maken van een boeking.