Als je het niet kan vinden maak je het zelf!

Gepubliceerd op 7 september 2017 om 12:09

Ken je dat, dat je precies weet wat je wil maar er is niet aan te komen?

Lang ben ik op zoek geweest naar dé ideale bijzettafel voor in mijn salon. Buiten dat hij functioneel moest zijn, moest hij bovenal toch wel heel mooi zijn. In eerste instantie zat ik te denken aan een verstelbare poot met een blad erop. Niks kon ik vinden bij de groothandel voor beautysalons. Op zich kan ik natuurlijk alles zelf maken omdat ik klusvrouw ben geweest. Maar ik wilde een rvs poot met een zwart blad. Chique dus. Op zoek naar een rvs poot kwam ik op het idee om een wijnkoeler op poot om te bouwen. Zoiets als deze.

Wijnkoeler

Alleen deze wijnkoeler is nogal aan de prijs en om daar nou in te gaan zagen…

Toen ben ik naar een winkel in de stad gegaan waarvan ik wist dat ze vele soorten bijzettafeltjes hadden en daar kwam ik een kaarsenstandaard tegen. Dit was het helemaal. Opgetogen ging ik naar mijn werkplaats met de standaard. Het mooie is dat hij helemaal demontabel is. Ik heb hem uit elkaar gehaald en in de holle ruimte een draadeind van 80 cm in de dikte M8 (dit is dus een doorsnede van 8mm) gedaan.

Draadeind M8

Met een koppelmoer  en een slotbout heb ik het blad gemonteerd op de standaard.

KoppelmoerSlotbout M8

Het blad heb ik van Mdf gemaakt. Mooi rond gezaagd met een decoupeerzaag. Een gat van 10mm in het midden en daardoor de bout in de koppelmoer gedraaid. Het blad zijdeglans zwart geverfd, et voilà, een mooi bijzettafeltje voor mijn gereedschap. (pincetten, wimpers etc.) Helemaal blij!! Zo doen we dat dus ?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.