Waarom het geven van kluscursussen me vleugels geeft

Gepubliceerd op 25 februari 2016 om 11:44

In 2009 begon ik met mijn klusbedrijf en werd ik professioneel klusvrouw. Doordat ik een vrouw ben werd ik bijna altijd gebeld door vrouwen. Ze vinden mij zo stoer zeggen ze dan, als ik al mijn gereedschap naar binnen heb gesjouwd. Eigenlijk zegt dat ook iets over de klant, namelijk dat ze geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Vaak merk ik dat ook  als ik met de klus bezig ben. Ze kijken stilletjes over mijn schouder mee. Net als een fijne tandarts zeg ik bij alle handelingen  wat ik aan het doen ben  en waarom. Door mijn achtergrond als activiteiten begeleidster zit dat nu eenmaal in mijn bloed. Ik wil mensen graag leren hoe iets moet en waarom.

Hierdoor is het idee om kluscursussen te gaan geven ontstaan. Als de cursisten in mijn werkplaats komen en ze hoor vertellen wat ze kunnen en wat niet. Waar ze tegen aan lopen en wat ze verwachten, kan ik niet wachten om te beginnen. Heerlijk, die leergierige mensen. Soms zijn mijn cursisten bang van stroom maar als ze dan aan de slag gaan met stroomsnoer en een stekker vergeten ze die angst. Stapje voor stapje werken we naar een werkstuk toe en als die zelfgemaakte lamp dan ook nog werkt… Hilarische reacties!! Trots en met een certificaat gaan ze dan naar huis met hun lamp.

Laatst kreeg ik nog een mailtje van een v/d cursisten, ze had de foto’s aan haar mannelijke collega’s laten zien. Ze dachten namelijk dat ze naar een knutsel middagje was gegaan en waren oprecht verrast door het resultaat. Ze was nogal verongelijkt. Mooi hè. Nou dan snap je waarom ik het zo leuk vind om te doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.