Klus coachen op vakantiepark in Oisterwijk

Gepubliceerd op 7 juni 2017 om 11:58

Onlangs werd ik gebeld door een dame uit Den Bosch. Ze heeft een chalet op een vakantiepark in Oisterwijk. Haar probleem is dat er in de slaapkamer allemaal bruine plekjes te zien zijn op alle wanden. Mevrouw weet niet hoe ze dit op moet lossen en heeft mij gevraagd of ik haar wil voorzien van een klusadvies.

Mijn eerste gedachte is meteen roestplekjes van spijkers oid maar ik zal eerst eens gaan kijken voor ik een oordeel vel.
Aldaar kom ik in een heel knus huisje met een heerlijke tuin. Alles ziet er netjes afgewerkt uit. Mooi afgetimmerd aan de buitenzijde (wat ik al vermoedde) Binnen gekomen gaan we meteen door naar het slaapvertrek en wat ik al dacht is bevestigd, je voelt de piepkleine puntjes door het behang komen.

roestplekjes.jpg1  roestplekjes


Mijn advies is om de wanden eerst voor te strijken met ‘Xtra Voorstrijk Vlekken van Alabastine’. Deze is geschikt voor nicotine-, vet-, roet-, lekkage en roestvlekken. Daarna gewoon overschilderen met muurverf of latex.
xtra-voorstrijk-vlekken

Aan het plafond in de hoek zie ik bruine vochtvlekken maar als ik eraan voel is het droog. Er is inderdaad een keer een lekkage geweest. Ik kan het niet laten en vraag een trap om even te controleren of alles nog goed dicht is. Meteen zie ik dat het gekit is door een bedrijf die hier niet erg bedreven in is geweest. Voorzichtig vraag ik wie het gekit heeft en mevrouw antwoord dat ze het vorig jaar voor een honderd of 3 allemaal heeft laten kitten het hele dak zowel van binnen als van buiten. Alle kitranden staan open en laten los. Ik adviseer om het bedrijf te bellen voor inspectie.

Waar moet je nu op letten als je een bedrijf benaderd voor bijvoorbeeld kitten. Vaak vragen echt professionele kitters geen uurloon maar een bedrag per meter. Ze zijn snel en deskundig en geven garantie op de duur. 1 jaar is namelijk echt te snel als het dan al vervangen moet worden.
Mevrouw gaf al aan dat ze ook nog zelf alle kit heeft verwijderd alvorens de ‘kitter’ kwam. Ik heb er mijn bedenkingen over maar wil haar geen rotdag bezorgen en geef haar toch het telefoonnummer van een kitbedrijf uit Tilburg waar ik goede verhalen over heb gehoord.

Nou maar hopen dat ze niet van de regen in de drup komt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.