Stichting De Jonge Weduwe

Zelfredzaamheid bevorderen van vrouwen, dat is mijn missie binnen mijn bedrijf StudioAmbacht. Mijn ervaring in het jarenlang geven van kluscursussen aan vrouwen is zo bijzonder, gezellig en hartverwarmend. De kracht die ik dan in de groep voel, daar kunnen ik en mijn cursisten dagen op teren. Het is ook zo fijn om even uit je hoofd lekker met je handen te werken, te creëren!

Op de jonge leeftijd van 19 jaar verloor ik mijn vriend bij een afschuwelijk auto ongeluk. De rouw was voor mij een zeer onwerkelijke en eenzame periode. In één klap werd ik gedwongen na te denken over het leven en ik ben er van overtuigd dat ik het mooie uit deze ervaring heb weten te halen. Mijn mening is dat het anders zo ontzettend onzinnig is dat hij dood moest gaan.

Ik voel me maatschappelijk betrokken bij mensen die een dierbare hebben verloren en daarom startte ik in 2012 met het concept ‘Puurgemaakt’, daarin begeleidde ik mensen bij het zelf maken van een uitvaartkist voor hun overleden dierbare of voor zichzelf. Het was prachtig om te doen en ik was altijd diep geroerd van het feit dat ik deel mocht uitmaken van het kwetsbare, deze emotionele taak.

Toen ik stopte met Puurgemaakt wist ik dat er wel weer wat anders moois op mijn pad zou komen. Het is dan ook zonder twijfel dat ik heb besloten om mijn diensten aan te bieden aan stichting De Jonge Weduwe.

Donderdag 18 januari mocht ik de dames ontvangen in mijn werkplaats en gingen we boren en schroeven. Veel heftige verhalen volgden, zo jong nog en zo'n grote zorgen om hun kleine kinderen maar toch even rouwpauze en lekker de handjes uit de mouwen. Goed om te zien hoe deze lieve, stoere en kwetsbare vrouwen even niet bezig waren met hun verdriet, boosheid, en frustratie maar creëerden, lachten en zichzelf overwonnen. We gingen deze wereld eens een poepie laten ruiken, want samen bouwden we even aan een mooie toekomst!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.