Zelfgemaakte cadeau's

Juwelenkistje

Ik was 7 jaar en ik wilde graag zelf iets maken voor moederdag. Mijn (klus)papa nam me mee naar de schuur die hij had omgetoverd tot werkplaats. Na berading hadden we besloten dat het een juwelen kistje zou worden. Papa bewaarde altijd mooie stukjes hout en planken voor je weet maar nooit. Zo koos ik een hardhouten plank uit en 2 hele mooie sierlijke knopjes voor aan de zijkant. We zaagde de plankjes op maat en ik zou de plankjes mooi glad schuren. Papa dacht dat ik het na een aantal minuten wel zat zou zijn, echter na een paar uur was ik nog niet tevreden en ging gestaag door tot ik wel tevreden was. Met mooie messing spijkertjes en lijm hebben we het kistje in elkaar gezet. Met een messing pianoscharniertje de deksel gemonteerd. Toen mooi beitsen en aflakken. Na een paar dagen was het kistje klaar.

Zelf kan ik het me nog nauwelijks herinneren, maar doordat papa zo trots als hij was het heel vaak aan mensen heeft verteld weet ik stap voor stap hoe het gegaan moet zijn.

Zelfgemaakte cadeau ’s

Elk jaar tegen sinterklaas verdween papa weken achtereen alle avonden naar zijn ‘schuur’. En we wisten van niks. Om dan een supergaaf cadeau te krijgen. Zo heb ik een poppenhuis gekregen, een notitieblok kistje, we kregen allemaal een tekenkist, stelten, een schoolbord en noem maar op. Een van zijn laatste pronkstukken was een salontafel  van prachtig eiken. Ik heb de mijne nog altijd in de huiskamer staan, wel geschilderd inmiddels.

Uitvaartkist zelf gemaakt

Papa leeft alweer een aantal jaren niet meer, maar toen hij kwam te overlijden wist ik het meteen. Ik wilde zijn uitvaartkist zelf maken, wist niet eens of dat wel mocht en aan welke regels zo’n kist dan moest voldoen. De uitvaartbegeleidster was bijzonder behulpzaam en stond net als mijn familie volledig achter mijn besluit.

Het was dan wel niet voor vaderdag, maar ook papa kreeg zijn juwelenkistje van mij…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.