Schilderij ophangen

Het juiste Stappenplan om je schilderij op te hangen

  1. Bepaal eerst wat voor wand je hebt. Is dit een holle wand, gebruik dan een hollewandplug. 

2. Controleer of er leidingen zitten. Elektra loopt loodrecht van boven naar je wandcontactdoos en waterleidingen loodrecht van onder naar je kraan.

3. Let op de dikte van de wand, dit kun je, als er een kozijn in de wand zit, opmeten door de dikte van je kozijn te meten.

4. Markeer met behulp van een potlood (mocht je een meetfout maken kun de markering uitgummen) en eventueel een waterpas de gewenste plek op de wand nadat je op de achterkant van je schilderij de afstand tussen de lijst en het bevestigingspunt hebt opgemeten.

5. Boor nu een gat met het juiste boortje in je wand. Voor een holle wand kun je een houtboor gebruiken.

6. Zet een plug in het gat van dezelfde diameter als je boortje en klop die met een hamer vlak in de wand. Als je niet precies weet van wat voor materiaal je wand is, zou je de 'Duo power plug van Fischer' kunnen gebruiken. Deze plug is universeel en zet zich uit waar nodig.

7. Draai een haakje of schroef in de plug en hang je schilderij op.

TIP: Hang een schilderij niet te hoog. Bepaal de hoogte vanuit de houding van waaruit je het schilderij bekijkt. Is dit zittend op je bank of stoel, of loop je er vaak langs. Het kijkt het prettigst als je het midden van het schilderij op ooghoogte hangt. Er is echter geen regel, volg hierbij dus je gevoel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.