Cursussen

Hoe begin je aan een klus, welke gereedschappen heb je ervoor nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 5 modules in 4 wekelijkse dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je veel klusjes zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Wat kan ik dan na de cursus?

Denk aan het zelf installeren van een lichtschakelaar en armatuur in je berging. Het kitten van je badrand of douchecabine. Zelf een werkblad op maat zagen en monteren op je werkkamer en meteen je schilderij erboven hangen. De losse trapleuning weer vastzetten. Een wandrek monteren in de keuken zonder angst dat ik een leiding raak. Een ophangsysteem voor mijn schilderijen monteren in de woonkamer. Moet ik nog even doorgaan? 😉

Wat kun je verwachten?

 1. Gereedschappen Welke gereedschappen moet je in huis hebben en hoe gebruik je ze. (+/- 1 uur)
 2. Wandbewerking en kitten: Hoe repareer je scheuren in een wand, hoe dicht je gaten en hoe werk je kieren, naden en randen netjes af met kit. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe moet je kitnaden vervangen. (3 uur)
 3. Ophangen en Bevestigen: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Denk aan steen, holle wand en tegels. (4 uur)
 4. Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een opbouw installatie monteert. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met lamp aansluiten. (4 uur)
 5. Meubelmaken: je leert afmeten, aftekenen en zagen met elektrische zaagmachines bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan voorboren en verzinken, zagen met een gatenzaag en boren met een speedboor. Schroeven met de accuschroefmachine en werken met houtklemmen. We gaan een mooi eindwerkstuk maken welke je mee naar huis neemt om trots op te zijn! Ps: De huidige houtprijzen zijn erg hoog. Dit bepaald de prijs van deze cursus. 

Tijd en Duur

De cursus bestaat uit vier keer vier uur achtereenvolgend. Dus wekelijks. We starten om 11.00u en eindigen om 15.00u. Vergeet je lunch niet mee te nemen. 

De cursus biedt plaats aan maximaal 3 personen omdat deze cursus heel intensief is. Het groepje is klein, daardoor is er ruim voldoende gelegenheid voor individuele vragen en goede begeleiding.

Voor wie

Voor dames zonder of weinig kluservaring. Mannen zijn uiteraard ook welkom.

Data

De datum in het keuzemenu is de startdatum van dag 1. De cursusdagen zijn elke week. Op deze manier heb je een hele week de tijd om hetgeen je geleerd hebt thuis te oefenen. 

 • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is geen ruimte in de agenda, denk daar aan bij het maken van een boeking. Inhalen van een gemiste les is ook niet mogelijk.

Locatie

HUBO XL Oirschot, Haven 5 5688 DR Oirschot
Mijn werkplaats bevindt zich op de eerste verdieping, te bereiken via trap of lift.

Helaas is de klustraining uitverkocht in 2022. In 2023 starten weer nieuwe trainingen, check daarom vanaf medio december regelmatig de site.

Uitverkocht

Klustraining

€ 1.195,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Klustraining

€ 1.195,00

Je vindt het eigenlijk heel leuk om zelf in huis te klussen en duwt je klusjesman bijna weg omdat je handen jeuken, alleen: hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus? 

Wil jij een zesdaagse cursus volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot!  De training is uitgebalanceerd in een goede combinatie van theorie en praktijk. Doordat ik de 1e professionele klusvrouw van Nederland was heb het wiel zelf uit moeten vinden. Vanuit deze ervaring en grote uitdaging, heb ik de klustraining geschreven, hierdoor is deze training ook geschikt voor dames die het roer om willen gooien en klusvrouw willen worden. Je krijg een hand-out mee naar huis.

Wat kun je verwachten?

 1. Basiskennis elektrisch - en handgereedschap: Welke gereedschappen moet je in huis hebben om de meeste klussen in huis te kunnen doen, en hoe gebruik je ze. Hoe maak je een planning voor je begint aan een klus. Materialenkennis.
 2. Ophangen en Bevestigen en wandbewerking: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Plamuren.
 3.  Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, een dimmer, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met stopcontact aansluiten.
 4. Sanitair: Hoe vervang je een douchekraan, hoe ontlucht je je cv, hoe repareer je een lekkende stortbak, onderhouden en vervangen van een sifon. Hoe vervang je een keukenkraan. Hoe vul je je cv ketel.
 5. Schilderen Je leert in stappen hoe je begint aan een schilderklus voor buiten en binnen op kozijnen en muren, Je leert hoe je houtrot moet behandelen.
 6. kitten: je leert kitranden in je badkamer en keuken te vervangen. Je leert het verschil tussen estetische en essentiële kitranden. Je leert ook welke kitsoort je waar moet gebruiken.
 7. Meubelmaken: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine, hoe maak je een meubel van bijvoorbeeld steigerhout. We gaan planken op maat zagen voor een meubel, voorboren en verzinken, moderne houtverbindingen maken met torx schroeven schroeven met de accuschroefmachine, werken met klemmen, kantjes frezen.

Kosten: € 1195,- dit is inclusief materialen en gebruik gereedschappen. De prijzen van alle materialen zijn erg hoog geworden, vandaar is het bedrag vd training iets verhoogd.
Tijd en Duur: 6 dagen van totaal 24 uur. De training biedt plaats aan maximaal 2 personen omdat deze training heel intensief is. Het clubje is klein, daardoor is er ruim voldoende gelegenheid voor individuele vragen en goede begeleiding. We starten om 11:00u - 15:00u (vergeet je lunch niet mee te nemen)

 • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is geen ruimte in de agenda, denk daar aan bij het maken van een boeking. 

Wat is nu de volgende stap?

Je kunt hieronder online boeken en dan neem ik contact met je op om de startdatum te bespreken met jou en de andere cursiste(n).
Of je vult het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op met wat tijdvoorstellen voor een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten telefonisch. Tijdens deze sessie kun je zoveel vragen stellen als je wilt.

Sfeer impressie kluscursus module Elektra

COVID en andere info

 • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is geen ruimte in de agenda, denk daar aan met het maken van een boeking. 
 • Er is een mogelijkheid tot afhalen van bestelde gereedschappen en materialen.
 • De cursussen en workshops gaan gewoon door, heb je twijfels of vragen, mail me dan even op info@studioambacht.nl
 • Neem je eigen koffie/theekop mee en draag nauwsluitende werkhandschoenen (eventueel bij mij te koop) tijdens de lessen.

Een warme groet, Thessa.