Home » Aanbod » Cursussen

Cursussen

Kluscursus 4 dagdelen

€ 420,00

Kluscursus 4 dagdelen

€ 420,00

Hoe begin je aan een klus, welke gereedschappen heb je ervoor nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 5 modules in 4 dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je veel klusjes zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Wat kan ik dan na de cursus?

Denk aan het zelf installeren van een lichtschakelaar en armatuur in je berging. Het kitten van je badrand of douchecabine. Zelf een werkblad op maat zagen en monteren op je werkkamer en meteen je schilderij erboven hangen. De losse trapleuning weer vastzetten. Een wandrek monteren in de keuken zonder angst dat ik een leiding raak. Een ophangsysteem voor mijn schilderijen monteren in de woonkamer. Moet ik nog even doorgaan? 😉

Wat kun je verwachten?

 1. Gereedschappen Welke gereedschappen moet je in huis hebben en hoe gebruik je ze. (+/- 1 uur)
 2. Wandbewerking en kitten: Hoe repareer je scheuren in een wand, hoe dicht je gaten en hoe werk je kieren, naden en randen netjes af met kit. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe moet je kitnaden vervangen. (3 uur)
 3. Ophangen en Bevestigen: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Denk aan steen, holle wand en tegels. (4 uur)
 4. Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een opbouw installatie monteert. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met lamp aansluiten. (4 uur)
 5. Meubelmaken: je leert afmeten, aftekenen en zagen met elektrische zaagmachines bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine. Je leert werken met diverse schroeven. We gaan voorboren en verzinken, zagen met een gatenzaag en boren met een speedboor. Schroeven met de accuschroefmachine en werken met houtklemmen. TIP: Tegen een kleine bijbetaling van rond de €20,- voor hout en schroeven, kun je ervoor kiezen om een bijzettafel te maken, deze kun je dan mee naar huis nemen. Dit is dan een eindwerkstuk. Zie foto's (4 uur)

Duur

De cursus bestaat uit vier keer ruim vier uur en start om 10.00 u en eindigt om 14.00 u of start om 13.00 u en eindigt om 17.00 u. Bij ochtendlessen niet vergeten je lunch mee te nemen. 

De cursus biedt plaats aan maximaal 3 personen ivm de 1,5 mtr maatregel. Het groepje is klein, daardoor is er ruim voldoende gelegenheid voor individuele vragen en goede begeleiding.

Voor wie

Voor dames zonder of weinig kluservaring.

Data

De datum in het keuzemenu is de startdatum van dag 1. De andere dagen zijn om de week. Op deze manier heb je ruim voldoende de tijd om hetgeen je geleerd hebt thuis te oefenen. 

Klustraining individueel

€ 1.195,00

Klustraining individueel

€ 1.195,00

Je vindt het eigenlijk heel leuk om zelf in huis te klussen en duwt je klusjesman bijna weg omdat je handen jeuken, alleen: hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Wil jij een zesdaagse cursus volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis je 1 op 1 aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot! 

Wat kun je verwachten?

 1. Ophangen en Bevestigen: welke boor gebruik je voor welke wand/materiaal. Welke pluggen en schroeven moet je gebruiken. Welke maat plug en schroef hanteer je. Hoe boor je een gat. Welke verschillende montage lijmen zijn er en hoe en wanneer gebruik je die. Hoe plamuur je een gat dicht in bijvoorbeeld een muur. Hoe hang je waterpas bijvoorbeeld een keukenrek op. Je gaat gaten boren in verschillende wanden met een klopboor en een schroef/boormachine, en objecten ophangen. Plamuren.
 2.  Elektra: je leert veilig werken met elektra. Welke kleuren draad gebruik je waar voor. Hoe je een wandcontact doos monteert, een dimmer, stopcontact en lichtschakelaar. Hoe je draden trekt door installatiebuis, over elektro symbolen, over installatiedraad. Je gaat een lichtschakelaar met stopcontact aansluiten.
 3. Meubelmaken: je leert afmeten en aftekenen en zagen met een afkortzaag,  invalzaag met liniaal, en een decoupeerzaag. Hoe gebruik je schuurpapier en een schuurmachine, hoe maak je een meubel van bijvoorbeeld steigerhout. Je leert werken met deuvels, houtlijm en diverse schroeven. We gaan planken op maat zagen voor een meubel, voorboren en verzinken, moderne houtverbindingen maken met torx schroeven en blinde verbinding zoals lijm en deuvels, schroeven met de accuschroefmachine, werken met klemmen, kantjes frezen.
 4. Schilderen en kitten: Je leert in stappen hoe je begint aan een schilderklus voor buiten en binnen op kozijnen en muren, je leert kitranden te vervangen. Je leert hoe je houtrot moet behandelen.
 5. Meubelmontage: Hoe monteer je meubels die je als pakket gekocht hebt, denk aan keukenkastjes met scharnieren, meubels met laden en kasten.
 6. Sanitair: Hoe vervang je een douchekraan, hoe ontlucht je je cv, hoe repareer je een lekkende stortbak, onderhouden en vervangen van een sifon. Hoe vervang je een keukenkraan. Hoe vul je je cv ketel.

Kosten: € 1195,-
Duur: 6 dagen van totaal 27 uur (start in overleg)

Wat is nu de volgende stap?

Je kunt hieronder online boeken en dan neem ik contact met je op om de startdatum te bespreken.
Of je vult het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op met wat tijdvoorstellen voor een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten telefonisch. Tijdens deze sessie kun je zoveel vragen stellen als je wilt.

Workshop Meubelmaken

€ 240,00

Workshop Meubelmaken

€ 240,00

Door een lange wachtlijst is deze workshop even niet op datum te boeken. Stuur me een mailtje, dan zet ik je op de wachtlijst.

Je hebt de basis workshop houtbewerking gevolgd en bent toe aan een "next step". Interieur en inrichting is een van je grootste hobby's. Je laat je inspireren door instagram en pinterest en wordt heel erg enthousiast van alle leuke interieurideeën. Lijkt het je leuk om deze ideeën zelf te maken dan is de workshop meubelmaken iets voor jou.

Workshop
De workshop meubelmaken bestaat uit drie modules:

Theorieles:

 • je leert over verschillende houtsoorten
 • je leert afmeten en aftekenen
 • je leert hoe je veilig werkt met elektrisch gereedschap
 • je leert met welk elektrisch gereedschap je moet werken en hoe

Praktijk:

 • we gaan planken op maat zagen voor het krukje zoals op de afbeelding
 • voorboren en verzinken
 • moderne houtverbindingen maken met torx schroeven
 • schroeven met de accuschroefmachine
 • werken met klemmen
 • kantjes frezen

Je leert werken met een handzaag en elektrische machines:

 • decoupeerzaag
 • afkortzaag
 • invalzaag met lineaal
 • schuurmachine
 • schroefmachine
 • freesmachine

Je gaat naar huis met:

 • een bijzettafeltje van: Lengte 40 x breedte 45 x hoogte 40 cm
 • hand-out van de theoriestof
 • basiskennis om thuis meubels te maken zoals een tafel, boekenkast, opbergkist etc.

Tip:
Neem je eigen elektrisch gereedschap mee zodat je er thuis fijn mee kan werken. De groepen zijn klein, waardoor er ruim voldoende gelegenheid is voor individuele vragen en goede begeleiding. Vergeet niet je lunch mee te nemen. 

Duur
De workshop Meubelmaken bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur en begint om 10.00 u - 13.00 u

Datum Op aanvraag

Sfeer impressie kluscursus module Elektra