Klusworkshops voor en door vrouwen

Nog even geduld AUB. 😉 Alle workshops en cursussen zitten vol t/m juli. Ook in mijn agenda is geen ruimte meer voor de op maat workshops en trainingen. Vanaf begin augustus starten er weer nieuwe workshops en cursussen. Alle maandagen en zaterdagen zijn gereserveerd voor de klustrainingen, op deze dagen zijn dus geen workshops en cursussen.

DOE HET KLUSSEN ZELF


Doordat ik jarenlang professioneel klusvrouw ben geweest weet ik wat de meeste klussen in huis en tuin inhouden. De dames die mij inhuurden hadden vaak dezelfde soort klussen in huis te doen. Op basis van deze kennis heb ik alle klusworkshops en kluscursussen geschreven. Ze zijn dus zeer praktisch en voor iedereen thuis zelf in praktijk te brengen.

Voorbeeld:

 • Je kent het wel, je kitranden moeten vervangen worden. Je leert welke kit je moet gebruiken en hoe je de kit aan moet brengen.
 • Je lamp doet het niet meer. Ik leer je, ook in theorie, om stroom te begrijpen, stap 1 toch? Je leert de de kleurtjes van de draden en een juiste aansluiting te maken. 
 • Je leert bij mij ook hoe je een gat boort, welke plug je moet gebruiken en hoe groot de schroef moet zijn, hoeveel gewicht je dan aan die schroef kunt hangen en welke boortjes je moet gebruiken.
 • Hoe maak je een bijzettafel of bureau van hout. Je leert werken met verschillende zaagmachines bijvoorbeeld een decoupeerzaag en je leert werken met een accuschroef/boormachine en schroeven.

HERKEN JE DIT?

 • Het klusbedrijf komt niet meer voor 1 klusje of hun agenda is overvol, of tot overmaat van ramp, de klusman komt niet opdagen
 • Je bent er klaar mee, dat schilderij staat al maanden op de grond in plaats van dat het aan de wand hangt
 • Als je je keukenkastje open maakt valt het deurtje er bijna af, net als er twee kinderen aan je been staan te jengelen om 17:00 uur in de namiddag
 • Je staat er (sinds kort) alleen voor en zelfredzaamheid staat bij jou hoog in het vaandel
 • Je vader van 70+ staat wankelend op een trap een lamp voor je op te hangen, mag hij ook eens van zijn pensioen genieten?
 • Je buurman duikt achter de heg als je de tuin inloopt, bang dat hij aan het kluswerk gezet wordt
 • Voor je vrienden geldt hetzelfde
 • Je ex man komt liever niet meer sinds hij een vriendin heeft

Herken je een van deze pijnlijke momenten en ben je dit spuugzat? Jij bent toch zeker die powervrouw, die vrouw die het zelf wel kan? Ik ga ervoor zorgen dat je al deze klussen vanaf nu zelf kunt, wanneer jij dat wil want als een vrouw het in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont, toch? Juist!


WORKSHOPS EN CURSUSSEN

 • COVID: Neem je eigen koffie en/of thee mok, water bidon, schrijfgerei en nauwsluitende werkhandschoenen (evt. bij mij te koop) mee. 

Klusworkshops

De Combi workshops zijn korte workshops van 4 uur waarin altijd 2 modules aan bod komen. Hierin krijg je eerst theorie en daarna praktijk les. Er zijn verschillende combinaties die je kunt volgen, bijvoorbeeld

 • ophangen en bevestigen 
 • elektra 
 • kitten
 • sanitair

De Kluscursussen en klustrainingen zijn veel uitgebreider, daarin ga je dieper in op de materie. De cursussen duren ook langer, minimaal 4 uur per keer. De training is een zesdaagse training waarbij je meerdere modules kunt volgen. Als je een van de kluscursussen hebt gevolgd kun je al heel veel zelf doen. Enkele voorbeelden zijn:

 • kluscursus 4 dagdelen
 • klustraining individueel

Kluscursussen en Klustrainingen


 • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is echt geen ruimte in de agenda t/m einde 2022, denk daar aan met het maken van een boeking. 
 • De cursussen en workshops gaan gewoon door, heb je twijfels of vragen, mail me dan even op info@studioambacht.nl
 • Neem je eigen koffie en/of thee mok, water bidon, schrijfgerei en nauwsluitende werkhandschoenen (evt. bij mij te koop) mee.
 • Als de cursus langer duurt dan 3 uur, vergeet dan je lunch niet mee te nemen.

Een warme groet, Thessa.


Kluscadeau bon

Een origineel en praktisch cadeau geven? Zo’n workshop cadeaubon van StudioAmbacht is erg leuk om te krijgen. De cadeaubon wordt thuisgestuurd.

Kluscadeau bon

€ 60,00

Kluscadeau bon

€ 60,00

Een super origineel en praktisch cadeau. 

Elke module duurt 2 uur. De module op maat individueel ook. Je kunt ervoor kiezen om 2 modules of meer te kiezen in het keuze menu, als je graag meer tijd wil voor je klus. 

Honderden evaluaties met de hoge score van gemiddeld een 8,5

Enkele reacties van cursisten

 • Ook al kom ik uit Den Haag, het hield me niet tegen om naar StudioAmbacht te komen. Het was meer dan de moeite waard! Fijne combi van theorie en praktijk, aanrader!!
 • Ik heb afgelopen week de cursus klussen voor vrouwen bij Thessa afgerond. 
  Super mooie ervaring. Thessa geeft je met haar vakkennis, enthousiasme, aandacht, humor en geduld precies het duwtje in de rug dat je nodig hebt om iets aan te pakken in je huis. Ik heb veel meer inzicht en een goede basis voor talloze klussen. 
  Misschien nog een tip; Ik heb de cursus samen met mijn nicht gevolgd en vond het elke keer een feestje om samen aan de slag te gaan. 
  Echt iets om jezelf te gunnen.
 • 'Leuk, leerzaam en echt op beginnersniveau uitgelegd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk, ik ben verwonderd dat ik deze informatie nu pas hoor'
 • 'Super leuk, leerzaam en aangenaam. Boren was eng, nu niet meer. Mijn doel ik wil het snappen is behaald ;-)'
 • 'Boven verwachting, alle punten waren sterk! Ruim voldoende tijd voor elk onderdeel, rustig en duidelijk, Veel mogelijkheid tot stellen van vragen."

KIES DE TRAINING DIE BIJ JE PAST

Workshops

In de diversen workshops leer je de basistechnieken van het klussen. Met deze praktische vaardigheden kun je je verder ontwikkelen tot het zelf doen van klusjes thuis. Bijvoorbeeld, hoe boor je een gat in de muur en met welke plug en schroef hang ik dan mijn schilderij op. Hoe zaag ik een plank op maat. Of hoe zet ik een hippe snoer aan een stekker, dimmer of schakelaar of aan mijn favoriete zelfgemaakte lamp. 

Kluscursus

Hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 4 modules in 4 dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je de meeste klussen zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Klustraining

Wil jij een zesdaagse training volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis je aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot! Het is een training op maat dus alle klussen die jij thuis wil doen gaan we behandelen. Ik denk met je mee en geef tips en tricks om al je klussen zelf te kunnen doen.


Yes we can! 

Dat is het motto van een powervrouw! Want ben jij het ook zo zat, dat je moet wachten op die handige man die jou al 10 keer heeft beloofd om te komen klussen? Of wil je gewoon niemand tot last zijn? Je wilt trots op jezelf zijn en niet afhankelijk zijn van iemand die goed kan klussen. Jij kan het namelijk zelf heel goed.  

Ik ga je daarbij helpen.

Bij mij kun je leren hoe je moet klussen. Je hoeft geen dure klusman meer in te huren.

Je word een DoeHetZelfstandigeVrouw! 

Kijk even lekker rond, kies hieronder een workshop die je aanspreekt of gewoonweg keihard nodig hebt. Uiteraard kun je ze allemaal volgen maar ik kan je ook adviseren en eventueel een workshop op maat voor je maken. Als je liever 1 op 1 les wil krijgen kan dat in een 6-daagse kluscursus training individueel. Samen kunnen we de hele wereld aan ;-) 


Contact gegevens

Telefoon: 06 30 22 58 88

Email: info@studioambacht.nl

Adres werkplaats: Haven 5, 5688 DR, Oirschot.

Correspondentie-adres: Helpad 18, 5688 BV, Oirschot. (Let op, dit is geen bezoekadres!)
KvK: 
65660749


Stel mij hier je vraag


Laatste Blog berichten

Leren klussen met een beperking, kan dat?

Onlangs kreeg ik een aanvraag binnen van een dame met een gehoorbeperking. Haar vraag was of ik met die beperking rekening kon houden. Ze kan wel goed liplezen schreef ze.Meteen was ik laaiend enthousiast want als ik een uitdaging aan kan gaan spring ik daar vol goede zin in.Ik bood haar een privé-les aan zodat ik haar alle aandacht kon schenken die ze nodig heeft. Ook weet ik vanuit mijn opleiding en vroegere beroep ‘Activiteiten begeleiding’ dat als veel mensen door elkaar praten het heel erg lastig is voor de gehoor-beperkte medemens.

Lees meer »

10 Verkoopstyling tips waarmee jij je huis groter maakt

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek gaan naar een nieuw huis is ruimte. In de meeste gevallen willen mensen meer ruimte. Maar…….Meer ruimte is niet altijd meer vloeroppervlak. Ruimte is ook subjectief, het gaat vaak ook om het ‘gevoel van ruimte’. Waarschijnlijk heb je zelf wel eens ervaren dat het ene huis ruimer aanvoelt dan het andere.

Lees meer »

Klus coachen op vakantiepark in Oisterwijk

Onlangs werd ik gebeld door een dame uit Den Bosch. Ze heeft een chalet op een vakantiepark in Oisterwijk. Haar probleem is dat er in de slaapkamer allemaal bruine plekjes te zien zijn op alle wanden. Mevrouw weet niet hoe ze dit op moet lossen en heeft mij gevraagd of ik haar wil voorzien van een klusadvies.

Lees meer »

Risico op brand verkleinen

Uit onderzoek (Beverwijk 2014) blijkt dat in Nederland de kans om thuis een brand mee te maken 1 op 65 is. Reden voor de Brandweer en de Brandwonden Stichting om Nederlanders ieder jaar in oktober concrete tips te geven hoe je brand kunt voorkomen en tijdig meldt, maar ook hoe je bij brand veilig vlucht.

Lees meer »

82 jaar en altijd zelf geklust

In de straat van een vaste klant van mij woont een ouder echtpaar die mijn hulp heeft ingeroepen. Het duurde even voordat ze mij via mijn klant hadden benaderd. Meneer was er nog niet aan toe zijn klussen uit handen te geven. “Hij is nogal precies” zei mijn klant en hij is bang dat het niet goed gebeurd. Maar zijn vrouw is het beu dat de klusjes op zich laten wachten.

Lees meer »