Klusworkshops voor en door vrouwen

DOE JE KLUSJES GEWOON ZELF

Doordat ik jarenlang een professionele klusvrouw ben geweest weet ik wat de meeste klussen in huis en tuin inhouden. De dames die mij inhuurden hadden vaak dezelfde soort klussen in huis te doen. Op basis van deze kennis heb ik alle klusworkshops en kluscursussen geschreven. Ze zijn dus zeer praktisch en voor iedereen thuis in praktijk te brengen.

Voorbeeld:

  • Je kent het wel, je hebt een pallet liggen en wil daar een bijzettafel van maken, je kunt dan ergens een hele dure cursus meubelmaken gaan volgen van 8 weken. Hierin leer je dan hoe je op een ambachtelijke manier houtverbindingen moet maken, zoals bijvoorbeeld een zwaluwstaartverbinding. Wat doe je daar dan mee de rest van je leven, meubelmaker worden? Bij mij leer je op een praktische manier hoe je bijvoorbeeld een bijzettafel maakt, gewoon met schroeven en deuvels, thats it. Ik leer je hoe je moet meten, recht zagen, hoe je een schroef netjes wegwerkt, hoe je überhaupt de poten onder een meubeltje mooi recht maakt. Waar je bouwtekeningen vandaan kunt halen. Hoe je van een tekening die je hebt gedownload kunt werken, allemaal praktische tips!
  • Je lamp doet het niet meer. Ik leer je, ook in theorie, om stroom te begrijpen, stap 1 toch? De kleurtjes van de draden en de juiste aansluiting maken. Als je een workshop elektra hebt gevolgd bij mij, kun je de meeste klusjes in huis zelf doen op het gebied van elektra.
  • Je leert bij mij ook hoe je een gat boort, welke plug je er dan in moet doen en hoe groot de schroef dan moet zijn, hoeveel gewicht je dan aan die schroef kunt hangen. 

HERKEN JE DIT?

  • Je bent er klaar mee, dat schilderij staat al maanden op de grond in plaats van dat het aan de wand hangt
  • Als je je keukenkastje open maakt valt het deurtje er bijna af, net als er twee kinderen aan je been staan te jengelen om 17:00 uur in de namiddag
  • Je staat er (sinds kort) alleen voor en zelfredzaamheid staat bij jou hoog in het vaandel
  • Je vader van 70+ staat wankelend op een trap een lamp voor je op te hangen, mag hij ook eens van zijn pensioen genieten?
  • Je buurman duikt achter de heg als je de tuin inloopt, bang dat hij aan het kluswerk gezet wordt
  • Voor je vrienden geldt hetzelfde
  • Je ex man komt liever niet meer sinds hij een vriendin heeft

Herken je een van deze pijnlijke momenten en ben je dit spuugzat? Jij bent toch zeker die powervrouw, die vrouw die het zelf wel kan? Ik ga ervoor zorgen dat je al deze klussen vanaf nu zelf kunt, wanneer jij dat wil want als een vrouw het in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont, toch? Juist!

WORKSHOPS EN CURSUSSEN

Honderden evaluatie's met de hoge score van gemiddeld een 9!

Enkele reacties van de schriftelijke evaluatie's

'Leuk, leerzaam en echt op beginnersniveau uitgelegd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk, ik ben verwonderd dat ik deze informatie nu pas hoor'

'Boven verwachting, alle punten waren sterk! Ruim voldoende tijd voor elk onderdeel, rustig en duidelijk, Veel mogelijkheid tot stellen van vragen."

'Super leuk, leerzaam en aangenaam. Boren was eng, nu niet meer. Mijn doel ik wil het snappen is behaald ;-)'

KIES DE TRAINING DIE BIJ JE PAST

Workshops volgen

In de diversen workshops leer je de basistechnieken van het klussen. Met deze praktische vaardigheden kun je je verder ontwikkelen tot het zelf doen van klusjes thuis. Bijvoorbeeld, hoe boor je een gat in de muur en met welke plug en schroef hang ik dan mijn schilderij op. Hoe zaag ik een plank op maat. Of hoe zet ik een kinky snoer een nieuwe stekker, dimmer of schakelaar aan mijn favoriete mijn zelfgemaakte lamp. 

Kluscursus

Hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 4 modules in 4 dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je de meeste klussen zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Kluscoach

Hoe begin je in je eigen huis aan die klus die al maanden op jou ligt te wachten. Waar moet je op letten? Samen met de kluscoach maak je een stappenplan en materialenlijst. Je leert welk gereedschap je nodig hebt voor de klus en hoe je ermee werkt. Je krijgt een kleine theorieles alvorens we samen een begin maken aan je klus bij je thuis zodat je zelf verder kunt. Nazorg behoort ook tot de mogelijkheden. 


Yes we can! Dat is het motto van een powervrouw! Want ben jij het ook zo zat, dat je moet wachten op die handige man die jou al 10 keer heeft beloofd om te komen klussen? Of wil je gewoon niemand tot last zijn? Je wilt trots op jezelf zijn en niet afhankelijk zijn van iemand die goed kan klussen. Jij kan het namelijk zelf allemaal heel goed.  

Ik ga je daarbij helpen. Bij mij kun je leren hoe je moet klussen. Je hoeft geen dure klusman meer in te huren.

Je word een DoeHetZelfstandigeVrouw! 

Kijk even lekker rond, kies hieronder een workshop die je aanspreekt of gewoonweg keihard nodig hebt. Uiteraard kun je ze allemaal volgen maar ik kan je ook adviseren en eventueel een workshop op maat voor je maken. Als je liever 1 op 1 les wil krijgen kan dat in de zes-daagse kluscursus individueel. Samen kunnen we de hele wereld aan ;-) 

Contact gegevens

Telefoon: 06 30 22 58 88

Email: info@studioambacht.nl

Adres: Haven 5, 5688 DR, Oirschot.

Hoofdingang Woonplaza Oirschot, eerste verdieping, 

Te bereiken via trap of lift. Bij de balie wijzen ze u de weg.

Correspondentie-adres: Helpad 18, 5688 BV, Oirschot
KvK: 
65660749

 

Stel mij hier je vraag

Laatste Blog berichten

10 Verkoopstyling tips waarmee jij je huis groter maakt

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek gaan naar een nieuw huis is ruimte. In de meeste gevallen willen mensen meer ruimte. Maar…….Meer ruimte is niet altijd meer vloeroppervlak. Ruimte is ook subjectief, het gaat vaak ook om het ‘gevoel van ruimte’. Waarschijnlijk heb je zelf wel eens ervaren dat het ene huis ruimer aanvoelt dan het andere.

Lees meer »

Klus coachen op vakantiepark in Oisterwijk

Onlangs werd ik gebeld door een dame uit Den Bosch. Ze heeft een chalet op een vakantiepark in Oisterwijk. Haar probleem is dat er in de slaapkamer allemaal bruine plekjes te zien zijn op alle wanden. Mevrouw weet niet hoe ze dit op moet lossen en heeft mij gevraagd of ik haar wil voorzien van een klusadvies.

Lees meer »

Risico op brand verkleinen

Uit onderzoek (Beverwijk 2014) blijkt dat in Nederland de kans om thuis een brand mee te maken 1 op 65 is. Reden voor de Brandweer en de Brandwonden Stichting om Nederlanders ieder jaar in oktober concrete tips te geven hoe je brand kunt voorkomen en tijdig meldt, maar ook hoe je bij brand veilig vlucht.

Lees meer »

82 jaar en altijd zelf geklust

In de straat van een vaste klant van mij woont een ouder echtpaar die mijn hulp heeft ingeroepen. Het duurde even voordat ze mij via mijn klant hadden benaderd. Meneer was er nog niet aan toe zijn klussen uit handen te geven. “Hij is nogal precies” zei mijn klant en hij is bang dat het niet goed gebeurd. Maar zijn vrouw is het beu dat de klusjes op zich laten wachten.

Lees meer »

Proclaimer versus Disclaimer

Kent u dat, de disclaimer op bijna elke website? Een disclaimer zegt dat de eigenaar geen aansprakelijkheid aanvaardt ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde?? Dit is toch rraarrrrr, wie heeft die website gemaakt dan? Ik ben dat claimerige wat overigens uit Amerika is komen overwaaien beu. Wat straal je uit naar je klanten alvorens ze een product bij je afgenomen hebben, wantrouwen? Nou lieve mensen ik zal je een geheimpje vertellen, ik ben ook maar een mens, en het is algemeen bekend dat mensen weleens foutjes maken. Ook ik dan toch. En als ik een foutje maak zal ik altijd proberen om deze weer recht te zetten want ik voel me verantwoordelijk, vertrouw me maar gewoon, dan vertrouw ik jullie ook! Natuurlijk heb ik met veel zorg en tijd de teksten en andere content gemaakt voor mijn website en ik zou het ook niet leuk vinden als deze heel makkelijk geleend zouden worden maar… mocht iemand mijn teksten echt willen gebruiken, vraag het dan gewoon, ik deel mijn kennis graag!

Lees meer »

Waarom het geven van kluscursussen me vleugels geeft

In 2009 begon ik met mijn klusbedrijf en werd ik professioneel klusvrouw. Doordat ik een vrouw ben werd ik bijna altijd gebeld door vrouwen. Ze vinden mij zo stoer zeggen ze dan, als ik al mijn gereedschap naar binnen heb gesjouwd. Eigenlijk zegt dat ook iets over de klant, namelijk dat ze geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Vaak merk ik dat ook  als ik met de klus bezig ben. Ze kijken stilletjes over mijn schouder mee. Net als een fijne tandarts zeg ik bij alle handelingen  wat ik aan het doen ben  en waarom. Door mijn achtergrond als activiteiten begeleidster zit dat nu eenmaal in mijn bloed. Ik wil mensen graag leren hoe iets moet en waarom.

Lees meer »