Klusworkshops voor en door vrouwen

Nog even geduld AUB. 😉 Alle workshops en cursussen zitten vol t/m juli. Ook in mijn agenda is geen ruimte meer voor de op maat workshops en trainingen. Vanaf begin augustus starten er weer nieuwe workshops en cursussen. Alle maandagen en zaterdagen zijn gereserveerd voor de klustrainingen, op deze dagen zijn dus geen workshops en cursussen.

DOE HET KLUSSEN ZELF


Doordat ik jarenlang professioneel klusvrouw ben geweest weet ik wat de meeste klussen in huis en tuin inhouden. De dames die mij inhuurden hadden vaak dezelfde soort klussen in huis te doen. Op basis van deze kennis heb ik alle klusworkshops en kluscursussen geschreven. Ze zijn dus zeer praktisch en voor iedereen thuis zelf in praktijk te brengen.

Voorbeeld:

 • Je kent het wel, je kitranden moeten vervangen worden. Je leert welke kit je moet gebruiken en hoe je de kit aan moet brengen.
 • Je lamp doet het niet meer. Ik leer je, ook in theorie, om stroom te begrijpen, stap 1 toch? Je leert de de kleurtjes van de draden en een juiste aansluiting te maken. 
 • Je leert bij mij ook hoe je een gat boort, welke plug je moet gebruiken en hoe groot de schroef moet zijn, hoeveel gewicht je dan aan die schroef kunt hangen en welke boortjes je moet gebruiken.
 • Hoe maak je een bijzettafel of bureau van hout. Je leert werken met verschillende zaagmachines bijvoorbeeld een decoupeerzaag en je leert werken met een accuschroef/boormachine en schroeven.

HERKEN JE DIT?

 • Het klusbedrijf komt niet meer voor 1 klusje of hun agenda is overvol, of tot overmaat van ramp, de klusman komt niet opdagen
 • Je bent er klaar mee, dat schilderij staat al maanden op de grond in plaats van dat het aan de wand hangt
 • Als je je keukenkastje open maakt valt het deurtje er bijna af, net als er twee kinderen aan je been staan te jengelen om 17:00 uur in de namiddag
 • Je staat er (sinds kort) alleen voor en zelfredzaamheid staat bij jou hoog in het vaandel
 • Je vader van 70+ staat wankelend op een trap een lamp voor je op te hangen, mag hij ook eens van zijn pensioen genieten?
 • Je buurman duikt achter de heg als je de tuin inloopt, bang dat hij aan het kluswerk gezet wordt
 • Voor je vrienden geldt hetzelfde
 • Je ex man komt liever niet meer sinds hij een vriendin heeft

Herken je een van deze pijnlijke momenten en ben je dit spuugzat? Jij bent toch zeker die powervrouw, die vrouw die het zelf wel kan? Ik ga ervoor zorgen dat je al deze klussen vanaf nu zelf kunt, wanneer jij dat wil want als een vrouw het in haar kop heeft, heeft ze het niet in haar kont, toch? Juist!


WORKSHOPS EN CURSUSSEN

 • COVID: Neem je eigen koffie en/of thee mok, water bidon, schrijfgerei en nauwsluitende werkhandschoenen (evt. bij mij te koop) mee. 

Klusworkshops

De Combi workshops zijn korte workshops van 4 uur waarin altijd 2 modules aan bod komen. Hierin krijg je eerst theorie en daarna praktijk les. Er zijn verschillende combinaties die je kunt volgen, bijvoorbeeld

 • ophangen en bevestigen 
 • elektra 
 • kitten
 • sanitair

De Kluscursussen en klustrainingen zijn veel uitgebreider, daarin ga je dieper in op de materie. De cursussen duren ook langer, minimaal 4 uur per keer. De training is een zesdaagse training waarbij je meerdere modules kunt volgen. Als je een van de kluscursussen hebt gevolgd kun je al heel veel zelf doen. Enkele voorbeelden zijn:

 • kluscursus 4 dagdelen
 • klustraining individueel

Kluscursussen en Klustrainingen


 • Ik wijs er met klem op dat een gedane boeking niet verzet kan worden naar een andere datum, er is echt geen ruimte in de agenda t/m einde 2022, denk daar aan met het maken van een boeking. 
 • De cursussen en workshops gaan gewoon door, heb je twijfels of vragen, mail me dan even op info@studioambacht.nl
 • Neem je eigen koffie en/of thee mok, water bidon, schrijfgerei en nauwsluitende werkhandschoenen (evt. bij mij te koop) mee.
 • Als de cursus langer duurt dan 3 uur, vergeet dan je lunch niet mee te nemen.

Een warme groet, Thessa.


Kluscadeau bon

Een origineel en praktisch cadeau geven? Zo’n workshop cadeaubon van StudioAmbacht is erg leuk om te krijgen. De cadeaubon wordt thuisgestuurd.

Kluscadeau bon

€ 60,00

Kluscadeau bon

€ 60,00

Een super origineel en praktisch cadeau. 

Elke module duurt 2 uur. De module op maat individueel ook. Je kunt ervoor kiezen om 2 modules of meer te kiezen in het keuze menu, als je graag meer tijd wil voor je klus. 

Honderden evaluaties met de hoge score van gemiddeld een 8,5

Enkele reacties van cursisten

 • Ook al kom ik uit Den Haag, het hield me niet tegen om naar StudioAmbacht te komen. Het was meer dan de moeite waard! Fijne combi van theorie en praktijk, aanrader!!
 • Ik heb afgelopen week de cursus klussen voor vrouwen bij Thessa afgerond. 
  Super mooie ervaring. Thessa geeft je met haar vakkennis, enthousiasme, aandacht, humor en geduld precies het duwtje in de rug dat je nodig hebt om iets aan te pakken in je huis. Ik heb veel meer inzicht en een goede basis voor talloze klussen. 
  Misschien nog een tip; Ik heb de cursus samen met mijn nicht gevolgd en vond het elke keer een feestje om samen aan de slag te gaan. 
  Echt iets om jezelf te gunnen.
 • 'Leuk, leerzaam en echt op beginnersniveau uitgelegd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk, ik ben verwonderd dat ik deze informatie nu pas hoor'
 • 'Super leuk, leerzaam en aangenaam. Boren was eng, nu niet meer. Mijn doel ik wil het snappen is behaald ;-)'
 • 'Boven verwachting, alle punten waren sterk! Ruim voldoende tijd voor elk onderdeel, rustig en duidelijk, Veel mogelijkheid tot stellen van vragen."

KIES DE TRAINING DIE BIJ JE PAST

Workshops

In de diversen workshops leer je de basistechnieken van het klussen. Met deze praktische vaardigheden kun je je verder ontwikkelen tot het zelf doen van klusjes thuis. Bijvoorbeeld, hoe boor je een gat in de muur en met welke plug en schroef hang ik dan mijn schilderij op. Hoe zaag ik een plank op maat. Of hoe zet ik een hippe snoer aan een stekker, dimmer of schakelaar of aan mijn favoriete zelfgemaakte lamp. 

Kluscursus

Hoe begin je aan die klus, welke gereedschappen heb je nodig, hoe doe je überhaupt die klus?

Op een eenvoudige manier lekker aan de slag. We gaan 4 modules in 4 dagdelen behandelen. De cursus is ongecompliceerd en erg gezellig! Na afronding van de cursus kun je de meeste klussen zelf klaren, zo bespaar je enorm op de kosten van het inhuren van een klusjesman.

Klustraining

Wil jij een zesdaagse training volgen waarbij de meeste klusvaardigheden in huis je aangeleerd worden? Ik ga je stap voor stap, puur praktisch, leren klussen in mijn professionele werkplaats in Oirschot! Het is een training op maat dus alle klussen die jij thuis wil doen gaan we behandelen. Ik denk met je mee en geef tips en tricks om al je klussen zelf te kunnen doen.


Yes we can! 

Dat is het motto van een powervrouw! Want ben jij het ook zo zat, dat je moet wachten op die handige man die jou al 10 keer heeft beloofd om te komen klussen? Of wil je gewoon niemand tot last zijn? Je wilt trots op jezelf zijn en niet afhankelijk zijn van iemand die goed kan klussen. Jij kan het namelijk zelf heel goed.  

Ik ga je daarbij helpen.

Bij mij kun je leren hoe je moet klussen. Je hoeft geen dure klusman meer in te huren.

Je word een DoeHetZelfstandigeVrouw! 

Kijk even lekker rond, kies hieronder een workshop die je aanspreekt of gewoonweg keihard nodig hebt. Uiteraard kun je ze allemaal volgen maar ik kan je ook adviseren en eventueel een workshop op maat voor je maken. Als je liever 1 op 1 les wil krijgen kan dat in een 6-daagse kluscursus training individueel. Samen kunnen we de hele wereld aan ;-) 


Contact gegevens

Telefoon: 06 30 22 58 88

Email: info@studioambacht.nl

Adres werkplaats: Haven 5, 5688 DR, Oirschot.

Correspondentie-adres: Helpad 18, 5688 BV, Oirschot. (Let op, dit is geen bezoekadres!)
KvK: 
65660749


Stel mij hier je vraag


Laatste Blog berichten

Proclaimer versus Disclaimer

Kent u dat, de disclaimer op bijna elke website? Een disclaimer zegt dat de eigenaar geen aansprakelijkheid aanvaardt ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde?? Dit is toch rraarrrrr, wie heeft die website gemaakt dan? Ik ben dat claimerige wat overigens uit Amerika is komen overwaaien beu. Wat straal je uit naar je klanten alvorens ze een product bij je afgenomen hebben, wantrouwen? Nou lieve mensen ik zal je een geheimpje vertellen, ik ben ook maar een mens, en het is algemeen bekend dat mensen weleens foutjes maken. Ook ik dan toch. En als ik een foutje maak zal ik altijd proberen om deze weer recht te zetten want ik voel me verantwoordelijk, vertrouw me maar gewoon, dan vertrouw ik jullie ook! Natuurlijk heb ik met veel zorg en tijd de teksten en andere content gemaakt voor mijn website en ik zou het ook niet leuk vinden als deze heel makkelijk geleend zouden worden maar… mocht iemand mijn teksten echt willen gebruiken, vraag het dan gewoon, ik deel mijn kennis graag!

Lees meer »

Waarom het geven van kluscursussen me vleugels geeft

In 2009 begon ik met mijn klusbedrijf en werd ik professioneel klusvrouw. Doordat ik een vrouw ben werd ik bijna altijd gebeld door vrouwen. Ze vinden mij zo stoer zeggen ze dan, als ik al mijn gereedschap naar binnen heb gesjouwd. Eigenlijk zegt dat ook iets over de klant, namelijk dat ze geïnteresseerd zijn in wat ik doe. Vaak merk ik dat ook  als ik met de klus bezig ben. Ze kijken stilletjes over mijn schouder mee. Net als een fijne tandarts zeg ik bij alle handelingen  wat ik aan het doen ben  en waarom. Door mijn achtergrond als activiteiten begeleidster zit dat nu eenmaal in mijn bloed. Ik wil mensen graag leren hoe iets moet en waarom.

Lees meer »

Ziekte van Pfeiffer en klussen

Twee weken geleden werd ik gebeld door een dame uit Eindhoven. Ze woonde sinds kort in een nieuwe “slim en duurzaam wonen” woning.Dit houdt in dat er zonnepanelen op de daken liggen en dat er een circulatie van het klimaat in huis is. Er zitten flinke kieren onder elke deur zodat de lucht in huis van boven tot onder continue in beweging is.Een nadeel, gehorig! Mevrouw heeft haar slaapkamer op zolder en als zoonlief later naar bed gaat, dus de trap op loopt, gaat douchen etc. dan wordt mevrouw daar wakker van.Haar vraag aan mij was dus of ik wilde helpen op zolder een wand met deur en kozijn te plaatsen.Haar vriend, die ook klusser is van beroep, kon de klus niet alleen aan.

Lees meer »

Klus coachen bij klant

Onlangs belde een dame mij. Ze wil haar appartement verkopen en wilde mijn advies inwinnen.Ook wilde ze zelf wat klussen uitvoeren maar wist niet goed hoe eraan te beginnen.Samen zijn we door haar appartement alle punten nagelopen.

Lees meer »