Gratis klustips

Gat boren in een tegel

Hoe boor je nu veilig een gat in je tegel, volg de volgende stappen.

  1. Zet een veiligheidsbril op en doe werkhandschoenen aan. De tegel bestaat uit laagjes, het bovenste laagje is namelijk van een glazuur en dat kan lelijke (glas) splinters geven die opspatten tijdens het boren.
  2. Tik met een priem een gaatje in het glazuur, dit voorkomt wegglijden van je boor. Tape werkt niet.
  3. Pak een boortje met een diameter groter dan het werkelijke gat wat je wil boren voor het doorboren van de tegel. Zet je boorhamer van de hamerstand af.
  4. Als je de tegel doorgeboord hebt (eventueel met een tegelboortje) pak je een boortje met de diameter van je plug, dus een maatje kleiner. Zet je boorhamer nu pas op hameren mocht dit nodig zijn.
  5. Doe de plug in het gat en hang je object op.

 

Lees meer »

Gaten dichten op je muur

Heb je een gat in je muur omdat je een boekenplank of schilderij weg hebt gehaald dan kun je op de volgende manier de gaten dichten. Volg het stappenplan van deze klus.   

Lees meer »

Test schroefboormachine Consumentenbond

Wil je een schroefboormachine aanschaffen? Kijk eerst even naar de test van de Consumentenbond. Ik zelf ben nog altijd heel blij met Makita, maar let op, hou het type goed in de gaten want Makita is aan het stunten met hun machines in bouwmarkten zoals Karwei en Gamma. Bijvoorbeeld met een uitgebreide koffer en inhoud voor niet heel veel geld. Deze zou ik je afraden. De accu is duidelijk van mindere kwaliteit. Het is van belang dat het opladen van je accu niet te lang duurt. Het liefst een oplaadduur binnen 3 kwartier. 

Lees meer »

Lekkende kraan

Een lekkende kraan is niet alleen irritant door het geluid van gedrup, maar het is ook nog eens zonde van al dat water wat wegloopt.

Lees meer »